hr | en

Pisma Silviju : ostavština Silvija Strahimira Kranjčevića na Internetu

title:
Pisma Silviju [Elektronička građa] = Letters to Silvije : the Silvije Strahimir Kranjčević bequest on the Internet : ostavština Silvija Strahimira Kranjčevića na Internetu / <voditelj projekta Daniel Miščin ; ideja prezentacije Snježana Starčević ; prijevod Arieb Azhar ; realizacija i design Novena... et al.>
publisher:
Zagreb :  CARNet , 2002
description:
1 elektronički optički disk (CD-ROM) : sa zvukom, u bojama ; 12 cm
place:
annotation:
Zahtjevi sustava: PC Pentium 100 Mhz; 32 MB RAM; zvučna kartica .- Dostupno i na Internetu: URL:http://www.sskranjcevic.hr (3.7.2002.)
summary:
Multimedijalni dvojezični CD-ROM "Pisma Silviju" rezultat je projekta "Zaštita, digitalizacija i popularizacija ostavštine Silvija Strahimira Kranjčevića" ostvarenog u suradnji Hrvatske akademske i istraživačke mreže (CARNet) i Filozofskog fakulteta Družbe Isusove. U realizaciji projekta sudjelovali su i djelatnici Muzeja za književnost i pozorišnu umjetnost Bosne i Hercegovine (Sarajevo), Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Ove ustanove naime čuvaju ostavštinu hrvatskog pjesnika Silvija Strahimira Kranjčevića (1865.-1908.). Voditelj projekta je mr. Daniel Miščin, asistent za metafiziku Filozofskog fakulteta Družbe Isusove. Projekt je pokrenut s namjerom da se cjelokupna ostavština hrvatskog pjesnika i njegove obitelji sačuva i predstavi široj javnosti upotrebom suvremene informacijske tehnologije. Projektom je obuhvaćena fizička zaštita dokumenata, katalogizacija i sređivanje cjelokupne ostavštine, digitalizacija gotovo svih dostupnih dokumenata, izrada digitalne baze podataka sa cjelokupnom arhivom dokumenata. Uz bazu podataka koja je rezultat trogodišnjeg znanstveno-istraživačkog rada ekipe stručnjaka, CD-ROM sadrži multimedijalnu prezentaciju koja kronološki prati pjesnikov životopis, iscrtava društveno-politički i kulturni kontekst u kojemu je živio i stvarao te razdoblje do završetka izrade projekta. Sadržan je i dvosatni film o projektu "Pisma Silviju", uključeno je oko 4000 slikovnih priloga, fotografija i rukopisa, tonskih zapisa, više stotina stručnih komentara. Osim na CD-ROM-u, objava ostavštine dostupna je i na adresi URL:http://www.sskranjcevic.hr.
language:
genre:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka elektroničkih publikacija