hr | en

MGR-MMSU_Inovacije_Arch_001_2002 : Inovacije - akvizicije : suvremeni hrvatski umjetnici, djela iz fundusa : 27.6. 2002. - 10.10. 2002.

title:
MGR-MMSU_Inovacije_Arch_001_2002 : Inovacije - akvizicije : suvremeni hrvatski umjetnici, djela iz fundusa : 27.6. 2002. - 10.10. 2002. / (urednik kataloga, autor izložbe i predgovora Branko Cerovac ; prijevod na engleski Majda Jurić ; fotografije Ranko Dokmanović... et al.)
author:
description:
73 str. : ilustr. u bojama ; 30 cm
place:
isbn:
953-6501-19-8
annotation:
Tekst usporedno na hrv. i engl. jez.
summary:
Kustos Branko Cerovac autor je izložbe i popratnog kataloga «Inovacije – akvizicije». U predgovoru kataloga naglasio je cilj izložbe u problemskom preispitivanju mogućnosti i načina izložbene prezentacije suvremene umjetnosti. Izložbom se nastojala usmjeriti pažnja publike na specifičnosti koncepcije i kritičke selekcije izloženih akvizicija iz fundusa riječke Moderne galerije - MMSU. Izborom umjetnina težilo se reprezentirati inovacije u hrvatskoj umjetnosti od kraja šezdesetih godina do danas. Uvodnim tekstom (na hrvatskom i engleskom jeziku) iznesene su osnovne odrednice konceptualne umjetnosti, novomedijske umjetnosti, ambijentalnih instalacija, «net-arta» i interaktivnih radova na mreži, performancea i drugih suvremenih umjetničkih izričaja kao i problem prostora za izložbu i popratne akcije. Katalog je bogato ilustriran reprodukcijama u bojama popraćenima kataloškim opisom jedinica s podacima o naslovu, autoru i vremenu izrade, materijalu, dimenzijama i inventarnom broju.
language:
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka kataloga izložaba