hr | en

Hrvatska bibliografija na CD-ROM-u : niz A - knjige

title:
Hrvatska bibliografija na CD-ROM-u [Elektronička građa] = Croatian bibliography on CD-ROM : series A - books : 1990-2002 : niz A - knjige / (za nakladnika Josip Stipanov ; glavna urednica Irina Pažameta ; programsko rješenje Hrvoje Brozović ; dizajn omota Boris Kren)
description:
1 elektronički optički disk (CD-ROM) : u bojama ; 12 cm
place:
isbn:
953-500-015-2
annotation:
Zahtjevi sustava: OS: MS Windows 98 ili noviji; procesor: Pentium; memorija: 16 Mb ili više; CD-ROM uređaj .- Spremnica 19x14 cm .- Sadržaj dostupan i na Internetu URL:http//www.nsk.hr/bibliografije/niza/html .- Tekst na hrv. i engl. jez
summary:
Hrvatska bibliografija na CD-ROM-u od 1990. do 2002. godine kumulativna je bibliografija koja obuhvaća građu prikupljenu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na temelju dvaju načela: zakonskim propisima o dostavi obveznog primjerka i kriterijima ustanovljenim u NSK za uvrštenje građe u tekuću nacionalnu bibliografiju knjiga. Niz A – Knjige, uključuje sve tiskovine: knjige, grafičke mape, kataloge umjetničkih izložaba, note, atlase, zemljopisne karte, turističke vodiče i sitni tisak u izboru. Kriteriji za izbor građe od 1992. godine jesu: hrvatski nakladnici, hrvatski autori i hrvatski jezik. Hrvatska bibliografija, Niz A - Knjige, osim ovog CD-ROM izdanja, izlazi u tiskanom obliku, a građa za 1999. godinu i nadalje je dostupna i na mreži. Bibliografiju su izradile Branka Beštelak, Dubravka Jelić, Irina Pažameta i Sanja Zvonar, a glavna urednica je Irina Pažameta.
genre:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka elektroničkih publikacija