hr | en

Raoul Goldoni : retrospektivna izložba 1942-1983. : kiparstvo i slikarstvo : Umjetnički paviljon u Zagrebu, 1.4. - 9.5. 2004.

title:
Raoul Goldoni : retrospektivna izložba 1942-1983. : kiparstvo i slikarstvo : Umjetnički paviljon u Zagrebu, 1.4. - 9.5. 2004. / (koncepcija izložbe, predgovor, izbor djela) Tonko Maroević, Ive Šimat Banov ; (tekst Raoul Goldoni ; prijevod na engleski Graham McMaster)
author:
cooperator:
Maroević, Tonko  (autor uvoda, predgovora) ; Šimat Banov, Ive  (autor uvoda, predgovora)
publisher:
description:
139 str. : ilustr. u boji ; 30 cm
place:
isbn:
953-6890-12-7
annotation:
Tekst usporedno na hrv. i engl. jez .- Bibliografija (izbor): str. 131-132
summary:
Retrospektivna izložba Raoula Goldonija slikara i kipara iz Splita (1919.-1983.), obuhvatila je razdoblje umjetnikova stvaralaštva od 1942. do 1983.godine. Radovi su bili izloženi u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu od 1. travnja do 9. svibnja 2004. Uz dva popratna teksta Ive Šimata Banova i Tonka Maroevića, koji su i sastavili koncepciju i napisali predgovor, u katalogu se, u luksuznoj opremi i s odličnim dizajnerskim rješenjem, nalaze reprodukcije izloženih radova tog svestranog umjetnika, čiji rad obilježavaju razne tehnike i umijeća. Radio je u staklu, metalu, keramici, tekstilu, drvu, bio je slikar, kipar, dizajner, grafičar, urednik, ilustrator, pedagog. Osim popratnih tekstova i reprodukcija, bogato ilustriran katalog sadržava i životopis Raoula Goldonija, popis samostalnih i skupnih izložaba, nagrada i odlikovanja, značajna djela i intervencije u javnim objektima i prostorima, izbor iz bibliografije i kataloški popis radova. Na kraju, uz životopis je i nekoliko fotografija R. Goldonija koje autora prikazuju u procesu stvaranja. Katalog je objavljen dvojezično, na hrvatskome i engleskom jeziku. (J.D.)
language:
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka kataloga izložaba