hr | en

Muzejska pričaonica-igraonica "Spojimo Miljenka i Dobrilu" : izložba muzejske radionice : Muzej grada Kaštela, 10. svibnja - 6. lipnja 2005.

title:
Muzejska pričaonica-igraonica "Spojimo Miljenka i Dobrilu" : izložba muzejske radionice : Muzej grada Kaštela, 10. svibnja - 6. lipnja 2005. / <autor izložbe i projekta, urednik kataloga Mario Klarić>
author:
publisher:
description:
88 str. : ilustr. u boji ; 27 cm
place:
isbn:
953-97909-8-0
annotation:
Summary
summary:
U sklopu teme "Odijelo" Sekcije za muzejsku pedagogiju Hrvatskoga muzejskog društva te u povodu Međunarodnog dana muzeja 2004. godine, u sklopu teme "Muzeji i nematerijalna baština", Muzej grada Kaštela priredio je muzejsku radionicu u obliku pričaonice-igraonice za djecu predškolske dobi. Autor projekta Mario Klarić prilagodio je lokalnu legendu o Miljenku i Dobrili da bi na primjeren način približio djeci, odgojiteljima i građanima romantičnu legendu koja se zbila u drugoj polovici 17. st. u dvorcu Vitturi, u kojemu je smješten Muzej grada Kaštela. Uvodni dio popratnog kataloga muzejske radionice donosi kraći opis projekta ostvarenog suradnjom Muzeja i dječjih vrtića. Autori drugih tekstualnih priloga opisali su iskustva pedagoga iz suradnje u muzejskom projektu, materijalno-tehničku pripremu radionice, rekvizite i didaktička pomagala. Prilozi donose ilustracije individualnih i skupnih radova djece (crteža, reljefa, skulptura i sl.). Bogatoj popratnoj dokumentaciji priložen je i anketni list te rezultati i valorizacija projekta.
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka kataloga izložaba