hr | en

Ex voto : srebrne zavjetne pločice i krune, medaljoni-relikvijari i amuleti kao zavjetni darovi u Kaštelima : Muzej grada Kaštela, 17. ožujka - 30. travnja 2005.

title:
Ex voto : srebrne zavjetne pločice i krune, medaljoni-relikvijari i amuleti kao zavjetni darovi u Kaštelima : Muzej grada Kaštela, 17. ožujka - 30. travnja 2005. / <autorica izložbe i kataloga> Mirela Duvnjak ; <fotografije Tonko Bartulović>
author:
cooperator:
Bartulović, Tomislav  (fotograf)
publisher:
description:
53 str. : ilustr. u boji ; 26 cm
place:
isbn:
953-97909-7-2
annotation:
Bibliograf. bilješke ispod teksta.- Summary.- Bibliografija
summary:
Mirela Duvnjak, kustosica Muzeja grada Kaštela, autorica je izložbe i kataloga o vrlo slikovitim i zanimljivim, ali donedavno marginaliziranim predmetima u hrvatskim muzejima - malim zavjetnim darovima, ex voto. Katalog predstavlja samo dio zavjetnih darova u Kaštelima, i to srebrne zavjetne pločice, zavjetne krune, medaljone i privjeske - amulete. Na kratki uvodni tekst s objašnjenjem pojma ex voto nastavljaju se tekstovi o povijesti zavjetnih darova te njihovu magijskom značenju, simbolici materijala, materijalnim aspektima i vrstama votiva. Dodatni podaci o obrađenim predmetima i temi navedeni su u vrlo iscrpnim bilješkama. Kataloški je predstavljeno 97 izložaka s kataloškim podacima - opisni naziv predmeta, mjesto, materijal i tehnika, signatura, dimenzije. Svi su popraćeni kvalitetnim reprodukcijama u boji. U prilogu kataloga je popis literature i izvora podataka. (V.P.)
language:
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka kataloga izložaba