hr | en

I. porečki susret arheologa : rezultati arheoloških istraživanja na području Istre : zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa održanog u Poreču 29. rujna 2006.

title:
I. porečki susret arheologa : rezultati arheoloških istraživanja na području Istre : zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa održanog u Poreču 29. rujna 2006. / <glavni odgovorni urednik Miljenko Jurković>
cooperator:
Jurković, Miljenko  (urednik)
publisher:
description:
168 str. : ilustr. ; 28 cm
place:
isbn:
978-953-55355-0-8
annotation:
Bibliografija i bilješke uz većinu radova.
summary:
Na inicijativu Zavičajnoga muzeja Poreštine u Poreču je 2006. g. održan prvi susret arheologa koji istražuju u Istri. Skup su, uz porečki Muzej, organizirali Arheološki muzej Istre u Puli, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Konzervatorski odjel u Puli. Rezultati druženja i razmjene iskustava istarskih arheologa objavljeni su u zborniku radova koji svjedoči o naglom porastu istarskih arheoloških istraživanja posljednjih desetak godina te o aktivnom sudjelovanju inozemnih ekipa u njima (iz Francuske, Italije, Švicarske, Njemačke). Objavljeno je 14 recenziranih radova, među kojima je prilog Darka Komše o pećini Laganiši, Bernhardta Hänsela, Bibe Teržan i Kristine Mihovilić o rezultatima desetogodišnjeg istraživanja Monkodonje, Matjaža Novšaka i Tine Žerjal o rimskim nalazima u slovenskome dijelu Istre, Kristine Džin o najnovijim arheološkim istraživanjima na forumu u Nezakciju, Narcise Bolšec Ferri o zaštitnim arheološkim istraživanjima u Umagu (2004. - 2005.), Miljenka Jurkovića, Ante Miloševića i Ivana Basića o istraživanjima benediktinskoga samostana i crkve sv. Marije na Balama i dr. Tekstovi su potkrijepljeni bibliografskim bilješkama, ilustrirani fotografijama i crtežima te popraćeni sažecima na talijanskome jeziku.
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka monografskih publikacija