hr | en

Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata

title:
Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata / <autori tekstova Viktor Žmegač et al ; urednici Anđelka Galić, Miroslav Gašparović>
cooperator:
Gašparović, Miroslav  (urednik) ; Galić, Anđelka  (urednik)
publisher:
description:
270 str. : ilustr. u boji ; 30 cm
place:
isbn:
978-953-7641-13-9
annotation:
Ostali zastupljeni autori tekstova: Jasna Galjer, Djurdja Bartlett, Aleksander Laslo, Irena Kraševac, Miroslav Gašparović, Ana Lederer, Marija Tonković.- Bibliografske i ostale bilješke uz tekst.
summary:
Opsežan katalog Muzeja za umjetnost i obrt (MUO) "Art déco i umjetnost u Hrvatskoj između dva rata" objavljen je uz istoimenu izložbu održanu od 26. siječnja do 30. travnja 2011. godine. Kao i prethodni veliki kulturološki projekti MUO-a i izložba art décoa nastojala je obuhvatiti sva područja umjetničkog stvaranja i kulturu življenja u Hrvatskoj dvadesetih i tridesetih godina prošloga stoljeća. To potvrđuju i tekstovi renomiranih autora s različitih kulturnih područja objedinjeni u popratnom katalogu: "Art déco u povijesnom kontekstu" (Viktor Žmegač), "Art déco u primijenjenoj umjetnosti i dizajnu" (Jasna Galjer), "Moda i stil života" (Djurdja Bartlett), "Scenografija za Poirota: okvir slike vremena" (Aleksander Laslo), "Hrvatsko kiparstvo u doticaju s art décoom" (Irena Kraševac), "Art déco i hrvatsko slikarstvo u međuratnom razdoblju" (Miroslav Gašparović), "Art déco i hrvatsko kazalište" (Ana Lederer), "Fotografija: medijska afirmacija i afirmacija medija" (Marija Tonković). Svi su tekstovi obogaćeni kvalitetnim ilustracijama u boji. Popratna opsežna bibliografija također je tematski strukturirana unutar skupina Primijenjena umjetnost i dizajn; Moda i stil života; Arhitektura i urbanizam; Kiparstvo; Slikarstvo; Kazalište; Fotografija. Kataloški dio donosi ilustrirani kataloški popis 654 jedinice. Katalog izložbe u posebnom je svesku objavljen i na engleskom jeziku. Uz izložbu je priređen bogat i raznovrstan popratni materijal - razglednice, plakati, označivači stranica, različiti suveniri.
language:
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka monografskih publikacija