hr | en

Album von Dalmatien

title:
Album von Dalmatien [Elektronička građa] / Franz Thiard de Laforest ; <priredili Zvonimir Baričević, Hrvoje Gržina, Damir Pildek ; urednica Vlatka Lemić>
cooperator:
Baričević, Zvonimir  (autor uvoda, predgovora) ; Lemić, Vlatka  (urednik) ; Gržina, Hrvoje  (autor) ; Pildek, Damir  (autor uvoda, predgovora)
publisher:
description:
1 optički disk (CD-ROM) : ilustr. u boji ; 12 cm
place:
isbn:
978-953-7659-04-2
annotation:
Zahtjevi sustava: PC; min. 500MHz; 512 MB RAM; Adobe Acrobat Reader
summary:
Objavljivanjem i prezentacijom svojih obavijesnih pomagala i izvora, Hrvatski državni arhiv (HDA) omogućuje brži i jednostavniji pristup informacijama, pa jedinstveni dokumenti iz prošlosti tako postaju pristupačniji javnosti. Stoga i Album von Dalmatien Franza Thiarda de Laforesta (1838. – 1911.), jedna od najznačajnijih fotografskih cjelina, u elektroničkom obliku donosi nove mogućnosti pretraživanja i pregleda podataka o autoru i sačuvanim fotografijama. Uz povijest i kontekst nastanka Albuma i uz opis Zbirke fotografija obitelji Laforest, ovo izdanje izvornoga gradiva donosi biografske podatke o autoru, tekst priređen u povodu izložbe Franz Thiard de Laforest i njegov veliki Album von Dalmatien, organizirane u HDA-i 2005. god. te digitalne preslike fotografija iz Albuma. Osim obilja podataka i slika, na CD-u se nalaze i osnovne informacije o Arhivu u kojemu se Album danas čuva te o Fototeci HDA-e u kojoj se čuva fotografska građa važna za hrvatsku povijest. Autor tekstova o Albumu, zbirci i Franzu Thiardu de Laforestu je Hrvoje Gržina, zbirku i fotografije opisali su Hrvoje Gržina i Zvonimir Baričević, a fotografije su digitalizirane u Središnjem fotolaboratoriju HDA-e. Autor teksta o Fototeci HDA-e je Zvonimir Baričević, a podatke o HDA-i pripremila je i izdanje uredila Vlatka Lemić. Zbirka je predstavljena i na Arhinetu http://arhinet.arhiv.hr/_Generated/Pages/ArhivskeJedinice.PublicDetails.aspx?ItemId=5619 (datum pristupa: 3. srpnja 2012.).
genre:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka elektroničkih publikacija