hr | en

Memorijalnost u galerijskom zrcalu : karlovački likovni umjetnici iz zbirke dr. Borisa Vrge : Galerija "Vjekoslav Kras", 8.11. 2023. - 11.1. 2024.

title:
Memorijalnost u galerijskom zrcalu : karlovački likovni umjetnici iz zbirke dr. Borisa Vrge : Galerija "Vjekoslav Kras", 8.11. 2023. - 11.1. 2024. / <autor izložbe i teksta u katalogu Boris Vrga ; fotografije Goran Vranić ; urednica Antonija Škrtić>
author:
cooperator:
Vranić, Goran  (fotograf) ; Škrtić, Antonija  (urednik)
publisher:
description:
40 str. : ilustr. u boji ; 30 cm
place:
isbn:
978-953-8468-09-4
annotation:
Bibliograf. bilj. uz tekst
summary:
Na izložbi je predstavljen izbor slika karlovačkih autora iz privatne zbirke prim. dr. Borisa Vrge, pulmologa iz Petrinje. Ova izložba prilika je da se javnost upozna s djelima umjetnika koji su rođenjem ili biografski vezani uz Karlovac i karlovački kraj, a prikupljena su i sačuvana u zbirci dr. Vrge. Izložbom se prezentira kolekcionarski pogled na karlovačku likovno-umjetničku baštinu te se aktualizira značaj pojedinih istaknutih osobnosti u slikarstvu karlovačke provenijencije tijekom 20. stoljeća. Izloženi su radovi pedeset i pet umjetnika i sedam umjetnica. Katalog na hrvatskom jeziku na 40 stranica donosi, uz tekst autora izložbe Borisa Vrge, sažete biografske podatke šezdeset i dvoje zastupljenih umjetnika te fotografije svih izloženih slika. Katalog je uredila Antonija Škrtić, fotografije je snimio Goran Vranić.
language:
type:
location:
MDC library
collection:
Library   - Zbirka kataloga izložaba