2000 Vrgoč, Sanja (Vrgoč, Sanja) MDC library Split Vlast. nakl. Stručna radnja 2000..- Bibliografija: str. 28-29. Mekušci Jadranskog mora u Malakološkoj zbirci obitelji Bakotić rukopis Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (ustanova)) Kolekcionari Ante i Nada Bakotić svoju su Malakološku zbirku stvorenu dugogodišnjim skupljanjem, kupovanjem i razmjenom, poklonili gradu Splitu. Autorica je analizirala mekušce Jadranskog mora iz donirane malakološke zbirke te naglasila probleme s kojima su se susreli kustosi pri znanstvenoj obradi i muzejskoj prezentaciji zbirke. Naime, osnovni problem nastao je zbog nedostataka popratnih podataka koje treba imati svaki malakološki predmet (gdje su, kada, kako i tko ih je prikupio). Zbirka, malakološka Malakološka zbirka obitelji Bakotić Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) Jadran Rukopis Stručni članak Library
2000 Ževrnja, Nediljko (Ževrnja, Nediljko) MDC library Split Vlast. nakl. Stručna radnja 2000..- Bibliografija: str. 25. Zbirke algi Prirodoslovnog muzeja u Splitu i kratki osvrt na ostale herbarijske zbirke rukopis Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (ustanova)) U radu su iznijeti podaci o osnivanju herbarijskih zbirki, općem i brojčanom stanju herbarija na području Dalmacije, stanju herbarijske zbirke Prirodoslovnog muzeja iz Splita. Priložena je biografije botaničara čiji se herbariji ili dijelovi herbarija nalaze u Muzeju te onih botaničara koji su istraživali floru Hrvatske i Dalmacije te opis herbarija algi Giovannia Battista Sandrija i Marije Selebam de Cattani. Opisani su postupci sabiranja, prepariranja i konzerviranja algi, smještaj, oprema i materijal za zaštitu herbarija. Herbarij Zbirka algi Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) Split Rukopis Stručni rad Library
This site uses cookies
We use cookies to track visits to our pages (Google Analytics) for the purpose of improving the pages.
The statistics are collected anonymously, and by accepting, you agree to the use of cookies.
Find out more