30.4.1956. A-2746 1956 interno (pošiljalac,primatelj) Hrvatski školski muzej (ustanova) Zagreb Bilješka bilješka Antun Bauer bilježi da je A.Čatlaku savjetovao da prvo diplomira, a onda može raditi i u školi. 1956. Pazin Archive
1956. A-2747 1956 Zagreb Bilješka o građi s Crvenog otoka bilješka Antun Bauer se pita zašto je veliki broj slika, navodno s "Crvenog otoka", Brijuna poslan u Pazin kada se u Puli mogla načiniti galerija 1956. Istra Pula Pazin Archive
1956. A-2749 1956 Zagreb Bilješka o muzeju bilješka Antun Bauer bilježi da bi bila dobra ideja kada bi se u Pazinu napravio centralni muzej koji bi imao sve spomenike Istre odlivene i gipsu i sve kopije fresaka. osnivanje muzeja 1956. Pazin Archive
1956. A-2738 1956 Hrvatski školski muzej (ustanova) Zagreb Bilješke o Etnografskom muzeju Istre bilješka Bilješke su različite tematike, o prostoru, o kustosu, o odnosu Muzej - Narodno sveučilište. Zanimljiva je bilješka o zatvoru u prostoru Kaštela i zapisima zatvorenika na zidovima. Jedan dio tih bilješki je uništen. Etnografski muzej Istre Etnografski muzej Istre 1956. Pazin Archive
19.6.1956. A-2748 1956 NO kotara Pazin, Savjet za kulturu i prosvjetu (primatelj) Zagreb Preporuka za mjesto kustosa bilješka Antun Bauer preporučuje Đuru Kolara iz Gradskog muzeja Sisak na mjesto kustosa u Gradski muzej Pazin. 1956. Pazin Archive
1955. A-2741 1955 Hrvatski školski muzej (ustanova) Zagreb Prijedlog za muzej u Pazinu bilješka Antun Bauer bilježi da bi u dogovoru s Fučićem trebalo predložiti Pazinu da otkupi kolekciju glagoljskih spomenika za muzej. 1955. Pazin Archive
A-2737 Etnografski muzej Istre (ustanova) Hrvatski školski muzej (ustanova) Pazin Čestitka Etnografskog muzeja Istre pismo Na lijevoj strani je otisnut tekst čestitke i žig Etnografskog muzeja, a na desnoj je crno-bijela fotografija Kaštela pazinskog muzeja. Etnografski muzej Istre Pazin Archive
This site uses cookies
We use cookies to track visits to our pages (Google Analytics) for the purpose of improving the pages.
The statistics are collected anonymously, and by accepting, you agree to the use of cookies.
Find out more