2000 Šeparović Palada, Maja (Šeparović Palada, Maja) MDC library MDC library Split Vlast. nakl. Stručna radnja 2000.- Bibliografija. Zaštita od fizičkog propadanja gipsane skulpture "Rimska Pieta" u Galeriji Ivana Meštrovića rukopis Galerija Meštrović (Split) (Galerija Meštrović (Split) (ustanova)) Meštrovićeva "Rimska Pietà" (puna plastika, gips; težina 900 kg, dim.: 250x158x115) smještena je u Atelijer 1960. godine. Novom muzeološkom koncepcijom iz 1998. god. uvrštena je u stalni postav. Autorica je opisala elemente fizičke i preventivne zaštite koji se na njoj provode u Galeriji. Navela je moguće uzroke propadanja (temperatura i vlaga, svjetlo, plijesni i gljivice, onečišćen zrak...), te standardizirane elemente preventivne i tehničke zaštite i zaštite pri transportu i rukovanju. Zaštita muzejskih predmeta Galerija Ivana Meštrovića (Split) Rukopis Stručni rad Library
2000 Ževrnja, Nediljko (Ževrnja, Nediljko) MDC library Split Vlast. nakl. Stručna radnja 2000..- Bibliografija: str. 25. Zbirke algi Prirodoslovnog muzeja u Splitu i kratki osvrt na ostale herbarijske zbirke rukopis Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) (ustanova)) U radu su iznijeti podaci o osnivanju herbarijskih zbirki, općem i brojčanom stanju herbarija na području Dalmacije, stanju herbarijske zbirke Prirodoslovnog muzeja iz Splita. Priložena je biografije botaničara čiji se herbariji ili dijelovi herbarija nalaze u Muzeju te onih botaničara koji su istraživali floru Hrvatske i Dalmacije te opis herbarija algi Giovannia Battista Sandrija i Marije Selebam de Cattani. Opisani su postupci sabiranja, prepariranja i konzerviranja algi, smještaj, oprema i materijal za zaštitu herbarija. Zbirka algi Herbarij Prirodoslovni muzej i zoološki vrt (Split) Split Rukopis Stručni rad Library
37 - 38 from 38
Choose page:
This site uses cookies
We use cookies to track visits to our pages (Google Analytics) for the purpose of improving the pages.
The statistics are collected anonymously, and by accepting, you agree to the use of cookies.
Find out more