1995 Badurina, Anđelko (Badurina, Anđelko) Storage Rijeka (Posebna izdanja Povijesnog arhiva Rijeka) Povijesni arhiv Rijeka Summary Datja i prijatja : primici i izdaci samostana franjevaca trećoredaca glagoljaša u Martinšćici na otoku Cresu : (knjiga I. 1578.-1618.) Book Knjiga "Datja i prijatja" je blagajnički dnevnik, tj. knjiga primitaka i izdataka samostana franjevaca trecoredaca-glagoljaša Sv. Jeronima u Martinšcici na otoku Cresu. Originalni primjerak knjige pisane glagoljicom, čuva se u Provincijalnom arhivu franjevaca u Zagrebu i dragocjeno je vrelo podataka za upoznavanje samostanskog života i mjesta gdje je vođen. Franjevci Knjižničarstvo i arhivistika Pisani spomenici Arhivsko gradivo Crkva Sv. Jeronima (Cres) Cres Bibliofilsko izdanje i pretisak Library
1968 Ekl, Vanda, Fučić, Branko (Ekl, Vanda, Fučić, Branko) hrvatski Storage Rijeka Naučna biblioteka Glagoljica : izložba : vodič Book Glagoljica Pisani spomenici Pismo Vodič kroz izložbu Library
1953 Matejčić, Radmila (Matejčić, Radmila) Storage Rijeka (Arhiv Hrvatskog školskog muzeja) Vlast. nakl. Mala knjižica velikog značaja : riječki hrvatski bukvar iz godine 1819. rukopis Bauer, Antun (Bauer, Antun (urednik)) Autorica opisuje formalne i sadržajne značajke hrvatskog bukvara "Knjižica imen na hasan selskih škol u Cesarsko-kraljevskih darzavah" tisken u Rijeci 1819. godine. Primjerak je sačuvan u Narodnim muzeju u Rijeci. Bukvar je jedan od prvih udžbenika te vrste u Hrvatskoj, dokument je hrvatskog školstva, ima svoj kulturno-povijesni značaj, a njezin sadržaj daje prikaz života na selu u prvoj pol. 19. st. Književno-jezična baština Pisani spomenici 1819. Rukopis Library
1968 MDC library Rijeka Historijski arhiv Rijeka Statuti, urbari, notari Istre, Rijeke i Hrv. Primorja i otoka : katalog izložbe Book Klen, Danilo (Klen, Danilo (urednik)) Pisani spomenici Knjižna građa Katalog izložbe Library
This site uses cookies
We use cookies to track visits to our pages (Google Analytics) for the purpose of improving the pages.
The statistics are collected anonymously, and by accepting, you agree to the use of cookies.
Find out more