2006 Bilić, Tomislav (Bilić, Tomislav) hrvatski MDC library Zagreb Vlast. nakl. Stručna radnja 2006..- Bibliografija.- Mentor: Ante Rendić-Miočević Zbirka sadrenih odljeva antičke skulpture Gliptoteke HAZU rukopis Gliptoteka HAZU (Zagreb) (Gliptoteka HAZU (Zagreb) (ustanova)) Uz otvorenje obnovljenog postava antičke skulpture Gliptoteke HAZU 2005. godine autor je dao prikaz postanka i daljnju sudbinu Zbirke sadrenih odljeva antičke skulpture. Istaknuo je činjenicu da je Zbirka od svojega ustanovljenja,
za koje je zaslužan Izidor Kršnjavi, od početnog fundusa s dvjestotinjak skulptura - umanjena na današnjih osamdesetak. Opisao je stalni postav Zbirke iz 1894. u Donjogradskoj gimnaziji, postav Antuna Bauera iz 1946. u Gipsoteci (današnjoj Gliptoteci) te obnovljeni postav 2005. godine. Skulptura Stalni postav Zbirka sadrenih odljeva antičke skulpture (Zagreb) Gliptoteka HAZU (Zagreb) Rukopis Stručni rad Library
2009 Jović, Vedrana (Jović, Vedrana) MDC library Zadar Vlast. nakl. Stručna radnja 2009.- Bibliograf. bilješke ispod teksta.- Bibliografija.- Mentor: Ante Rendić-Miočević Čaše iz tematske cjeline "Kućanstvo" u stalnom postavu Muzeja antičkog stakla u Zadru rukopis Muzej antičkog stakla (Zadar) (Muzej antičkog stakla (Zadar) (ustanova)) Stalni postav Muzeja antičkog stakla u Zadru podijeljen je na osam tematskih cjelina. Jedna od njih je Kućanstvo, a prezentira stolno posuđe. U toj su tematskoj cjelini zastupljene i čaše koje su bile predmetom stručnoga rada.
Autorica ih je opisala unutar podjele na čaše cilindričnog tijela, čaše koničnog tijela i čaše vrećastog tijela. Posebno se osvrnula i na tehnike njihove izrade i ukrašavanja. U radu je priložen i ilustrirani kataloški popis 16 primjeraka te
opsežna bibliografija. Stalni postav Muzej antičkog stakla (Zadar) Rukopis Stručni rad Library
73 - 74 from 74
Choose page:
This site uses cookies
We use cookies to track visits to our pages (Google Analytics) for the purpose of improving the pages.
The statistics are collected anonymously, and by accepting, you agree to the use of cookies.
Find out more