hr | en

Slatina na zemljovidima i u starim dokumentima : (izbor građe) : Centar za kulturu - Zavičajni muzej Slatina, ožujak 1998

naslov:
Slatina na zemljovidima i u starim dokumentima : (izbor građe) : Centar za kulturu - Zavičajni muzej Slatina, ožujak 1998 / (tekstovi Dragica Šuvak... et al. ; fotografija Marin Topić)
materijalni opis:
(32) str. : ilustr. u bojama ; 23 cm
mjesto:
napomena:
Tekstovi više autora
sažetak:
Izložba i popratni katalog organizirana povodom 700-te obljetnice imena grada Slatine (1297 . - 1997.) predstavlja izbor zemljovida i povijesnih dokumenta o Slatini. Izloženi su dokumenti iz Hrvatskog državnog arhiva, Povijesnog arhiva u Osijeku i Bjelovaru, NSK u Zagrebu, Nadbiskupskog arhiva u Zagrebu, Muzeja Slavonije Osijek, Hrvatskog povijesnog muzeja, Gradskog muzeja Virovitica i drugih ustanova. Katalog sadrži tekstove o Slatini kroz povijest (M. Matijević-Sokol, Filozofski fakultet u Zagrebu, D. Sabolić, ravnateljica Gradskog muzeja u Virovitici, V. Matić, Povijesni arhiv u Osijeku). Slatinske karte opisao je Branko Kalanj. Izložba je poticaj za prikupljanje podataka i građe za upotpunjavanje zavičajne povijesne zbirke Muzeja u Slatini.
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba