hr | en

Državni, opći, projektni, u jednom stupnju, anonimni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu

naslov:
Državni, opći, projektni, u jednom stupnju, anonimni natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu / (urednica Iva Letilović)
nakladnik:
materijalni opis:
93 str. : ilustr. ; 24 cm
mjesto:
sažetak:
Katalog izložbe natječajnih radova za odabir najpovoljnijeg idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu kao osnova za izradu projektne dokumentacije za gradnju muzeja. Raspisivač natječaja bili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Gradsko poglavarstvo Grada Zagreba, provoditelj natječaja Društvo arhitekata Zagreba. Natječaj je raspisan od 10. ožujka do 10. lipnja 1999. godine. U Galeriji suvremene umjetnosti u Zagrebu održana je u rujnu 1999. godine izložba 85 pristiglih radova. Popratni katalog sadrži reprodukcije tlocrta, planova i maketa, kratke opise pojedinih projekata od kojih je prvonagrađeni projekt arhitekta Igora Franića.
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba