hr | en

Pravna zaštita kulturno-historijskog naslijeđa BIH sa posebnim osvrtom na staro urbano jezgro Saraje : (nastajanje, očuvanje, destrukcija)

naslov:
Pravna zaštita kulturno-historijskog naslijeđa BIH sa posebnim osvrtom na staro urbano jezgro Saraje : (nastajanje, očuvanje, destrukcija) / Mevlida Serdarević
nakladnik:
materijalni opis:
174 str. : ilustr. ; 29 cm
mjesto:
napomena:
Bibliograf. bilješke uz tekst
sažetak:
Analizom pravne zaštite, očuvanja i devastacije kulturno-povijesnog naslijeđa grada Sarajeva, dan je prikaz cjelokupne situacije u Bosni i Hercegovini s obzirom na kulturnu politiku i područje zaštite nepokretnih kulturnih dobara. Istaknut je odnos kreiranja kulturne politike kroz zakonodavni aspekt u odnosu na njegovu realizaciju i primjenu. Navedene su neki od značajnih međunarodnih dokumenata, normi, konvencija i zakona. Pažnja je posvećena i devastaciji kulturno-povijesnog naslijeđa na području bivše Jugoslavije, aktivnostima nevladinih organizacija u uvjetima agresije, službe zaštite i njihovim aktivnostima u razdoblju 1992.-1994. Naveden je i popis uništenih starih urbanih jezgri u Bosni i Hercegovini te pojedinačnih spomenika kulture.
vrsta građe:
žanr:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija