hr | en

Izbor djela iz Zbirke starih majstora Galerije umjetnina : izložba posvećena uspomeni na Krunu Prijatelja, direktora Galerije umjetnina od 1950. do 1979. godine : Galerija umjetnina Split, studeni -prosinac 2003.

naslov:
Izbor djela iz Zbirke starih majstora Galerije umjetnina : izložba posvećena uspomeni na Krunu Prijatelja, direktora Galerije umjetnina od 1950. do 1979. godine : Galerija umjetnina Split, studeni -prosinac 2003. / (urednik kataloga i uvodni tekst Božo Majstorović ; prijevod Željka Zanchi ; fotografije Zoran Alajbeg)
ostali autori:
Alajbeg, Zoran  (fotograf)
nakladnik:
Split :  Galerija umjetnina , 2003
materijalni opis:
94 str. : ilustr. u bojama ; 26 cm
mjesto:
isbn:
953-6901-05-6
napomena:
Tekst usporedo na hrv. i engl. jez .- Bibliograf. bilješke uz tekst
sažetak:
Galerija umjetnina u Splitu priredila je krajem 2003. godine izložbu i popratni katalog kojima je predstavila izbor djela iz Zbirke starih majstora. Izložba je posvećena uspomeni na dr. sc. Krunu Prijatelja, koji je kao ravnatelj vodio Galeriju od 1950. do 1979. godine. U uvodnom tekstu kataloga Božo Majstorović ukratko je opisao iznimno bogatu radnu biografiju Krune Prijatelja te njegov doprinos skupljanju i istraživanju djela Zbirke starih majstora na čijoj je obradi desetljećima radio u suradnji s brojnim domaćim i stranim stručnjacima. Izložbom i popratnim katalogom predstavljeni su najnoviji rezultati rada na znanstvenoj obradi i zaštiti 23 likovna djela iz Zbirke. Akademik Vladimir Marković vodio je stručni tim koji su činili dr. Višnja Bralić, dr. Sanja Cvetnić, dr. Nina Kudiš i dr. Ivana Prijatelj-Pavičić. Tekstovi su objavljeni na hrvatskome i engleskom jeziku, a popraćeni su bogatim bibliografskim bilješkama i ilustracijama u boji.
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba