hr | en

Ivan Generalić (1914.-1992.) : Katalog djela Ivana Generalića u fundusu Galerije Hlebine, Muzejska zbirka Ivana Generalića

naslov:
Ivan Generalić (1914.-1992.) : Katalog djela Ivana Generalića u fundusu Galerije Hlebine, Muzejska zbirka Ivana Generalića / autorica i urednica Draženka Jalšić Ernečić ; (fotografije Vlado Kostjuk)
ostali autori:
Kostjuk, Vladimir  (fotograf)
nakladnik:
materijalni opis:
48 str. : ilustr. u bojama ; 21 cm
mjesto:
isbn:
953-6243-63-6
napomena:
Bibliografija (izbor): str. 22-46
sažetak:
Galerija naivne umjetnosti Hlebine u svojemu fundusu ima i Muzejsku zbirku Ivana Generalića. Zbirka je utemeljena donacijom samoga autora i sadržava njegova dvadeset i dva djela. Ta djela, kao i ona koja su tijekom pedesetih i šezdesetih godina akvizirali Leander Brozović i Franjo Horvatić, čine zaokruženu cjelini važnu za istraživanje Generalićeva umjetničkog stvaralaštva. Muzej grada Koprivnice izdavač je kataloga muzejske zbirke čija je autorica viša kustosica Draženka Jalšić-Ernečić. Katalog sadržava uvodni tekst o Zbirci, umjetnikov životopis, izbor iz umjetnikovih samostalnih (1937.-2002.) i grupnih izložaba (1931.-2004.) te izbor iz bibliografije (1931.-2004.). Katalog je ilustriran kvalitetnim reprodukcijama umjetnina iz Zbirke, koje su popraćene i kratkim kataloškim podacima o nazivu, godini, tehnici, dimenzijama i inventarnom broju pojedinog djela.
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija