hr | en

Louvre - U dodiru s antikom : taktilna izložba : Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Split, 7. srpnja - 15. listopada 2005.

naslov:
Louvre - U dodiru s antikom : taktilna izložba : Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Split, 7. srpnja - 15. listopada 2005. / <autori izložbe Genevieve Bresc-Bautier, Cyrille Gouyette ; urednica Lada Laura>
materijalni opis:
31 str. : ilustr. ; 23 cm
mjesto:
isbn:
953-6803-13-5
napomena:
Tekst na hrv., franc. i tal. jez
sažetak:
Muzej Louvre u Parizu izložio je u Muzeju arheoloških spomenika (MHAS) u Splitu izbor odljeva s temom "Memorija antike: po uzoru na antiku" da bi se na uzorcima znamenitih grčkih i rimskih skulptura uočilo kako je antika bila i ostala apsolutni referentni model za europske umjetnike. Prezentirani su odljevi remek-djela iz Louvrea, Museo Omero u Anconi te MHAS-a, a dopunjeni su reljefnim crtežima i maketama. Taktilnom izložbom realiziranom međunarodnom suradnjom triju muzejskih ustanova iz Francuske, Italije i Hrvatske, slijepim je i slabovidnima posjetiteljima omogućeno upoznavanje skulptura i uživanje u umjetnosti te širenje komunikacije između muzeja i publike bez barijera. Osobe zdravog vida svoje vizualno iskustvo mogle su obogatiti i taktilnom spoznajom. Popratni katalog izložbe sadržava kraće uvodne tekstove, crno-bijele ilustracije i popratne opise izložaka. Tekst je pisan usporedno na talijanskome, francuskome i hrvatskom jeziku.
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba