hr | en

Krajolik morskih "grebena" i plićaka prije stotinu milijuna godina : Geološko-paleontološki odjel, Zagreb, veljača 2006.

naslov:
Krajolik morskih "grebena" i plićaka prije stotinu milijuna godina : Geološko-paleontološki odjel, Zagreb, veljača 2006. / <autorica teksta Katarina Krizmanić ; fotografije Nives Borčić… et al.>
nakladnik:
materijalni opis:
49 str. : ilustr. u boji ; 21 cm
mjesto:
isbn:
953-6645-28-9
napomena:
Summary.- Bibliografija
sažetak:
Autorica geološko-paleontološke povremene izložbe Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja u Zagrebu viša kustosica Katarina Krizmanić nastojala je odgovoriti na pitanje kako je izgledao krajolik i kakav je bio živi svijet na prostoru Hrvatske prije stotinu milijuna godina u geološkom razdoblju zvanom kreda. U popratnoj publikaciji autorica je opisala postupke geološkog istraživanja i analize slojeva stijena i fosila sadržanih u njima. Iz stijenskog zapisa rekonstruirala je slijed taloženja i model okoliša Zemljina izgleda. Vrlo detaljnim, znanstvenopopularno pisanim tekstom autorica je iščitala slojeve stijena i ispričala priču o kamenim ribama i tutnju moćnih dinosaura. Tekst je bogato ilustriran kvalitetnim fotografijama u boji, kartama i crtežima. U prilogu je i izbor literature te preporuke za daljnje upoznavanje teme.
teme:
vrsta građe:
žanr:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba