hr | en

Illyrica Antiqua : ob honorem Duje Rendić-Miočević : radovi s međunarondog skupa o problemima antičke arheologije, Zagreb, 6. - 8.11. 2003.

naslov:
Illyrica Antiqua : ob honorem Duje Rendić-Miočević : radovi s međunarondog skupa o problemima antičke arheologije, Zagreb, 6. - 8.11. 2003. / <editor-in-cheaf Mirjana Sanader>
ostali autori:
Sanader, Mirjana  (urednik)
materijalni opis:
471 str. : ilustr. u boji ; 28 cm
mjesto:
isbn:
953-175-210-9
napomena:
Radovi na više jezika.- Bibliografija uz svaki rad
sažetak:
U Zagrebu je od 6. do 8. studenoga 2003. godine održan međunarodni znanstveni skup o problemima antičke arheologije "Illyrica antiqua - in memoriam Duje Rendić-Miočević". Skup su organizirali Arheološki muzej u Zagrebu i Odsjek za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao prvi u nizu skupova kojima će te dvije središnje arheološke ustanove odavati počast akademiku, profesoru, arheologu te kustosu i ravnatelju Arheološkog muzeja u Splitu i Zagrebu Duji Rendiću-Miočeviću (1916.-1993.). Zbornik objedinjuje 46 radova sudionika skupa, koji se svojom tematikom nadovezuju na širi stručni i znanstveni interes profesora Rendića-Miočevića. To su: grčka kolonizacija istočne jadranske obale i otočja, odnos Ilira s grčkim ili rimskim svijetom, "romanizacija" naših prostora itd. Tekstovi su objavljeni na više jezika, obuhvaćaju sažetke, slikovnu građu i bibliografske bilješke.
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija