hr | en

Knjige 16. i 17. stoljeća iz knjižnice Franjevačkog samostana Našice : katalog izložbe : Zavičajni muzej Našice, 9. - 31. svibnja 2008.

naslov:
Knjige 16. i 17. stoljeća iz knjižnice Franjevačkog samostana Našice : katalog izložbe : Zavičajni muzej Našice, 9. - 31. svibnja 2008. / <autorica izložbe i kataloga> Renata Bošnjaković ; <kataložni opis knjiga> Marina Vinaj ; <fotografije Jasna Jurković>
nakladnik:
materijalni opis:
38 str. : ilustr. u boji ; 30 cm
mjesto:
isbn:
978-953-7606-01-5
napomena:
Bibliograf. bilješke ispod teksta.- Bibliografija.
sažetak:
Zavičajni muzej Našice priredio je 1988.g. izložbu "Blago našičkih franjevaca", a dvadesetak godina kasnije vratio se toj tematici, pobliže predstavivši raritete i vrijednosti knjižnoga blaga 16. i 17. st. iz knjižnice našičkoga franjevačkog samostana. Povjesničarka i knjižničarka Zavičajnoga muzej Našice Renata Bošnjaković autorica je izložbe priređene u povodu Međunarodnoga dana muzeja u Zavičajnomu muzeju Našice te u Mjesecu hrvatske knjige 2008. u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Renata Bošnjaković autorica je i popratnoga kataloga, u čijemu je uvodnom tekstu predstavila povijest i građu knjižnice našičkoga franjevačkoga samostana. Za izložbu je izabrano 27 rariteta iz 16. st. i 22 knjižnične jedinice iz 17. st., a njihov kataloški opis izradila je mr. sc. Marina Vinaj, viša knjižničarka Muzeja Slavonije u Osijeku. Tekst kataloga potkrijepljen je bibliografskim bilješkama, a kataloški popis reprodukcijama naslovnica izloženih knjiga.
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba