hr | en

The Eight SEEDI Conference : Digitization of Cultural and Scientific Heritage : Zagreb, Croatia, 15 - 17 May 2013 : book of abstracts :

naslov:
The Eight SEEDI Conference : Digitization of Cultural and Scientific Heritage : Zagreb, Croatia, 15 - 17 May 2013 : book of abstracts : / <editors Sofija Klarin Zadravec et al.>
ostali autori:
nakladnik:
materijalni opis:
126 str. ; 21 cm
mjesto:
sažetak:
SEEDI (South-Eastern European Digitisation Initiative) međunarodna je inicijativa za razvoj digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u zemljama jugoistočne Europe. Na dvodnevnoj konferenciji održana su izlaganja o postignućima i iskustvima iz područja digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u Hrvatskoj i zemljama regije, predstavile su se baštinske ustanove u europskim projektima te je prikazana primjena inovativnih tehnologija u predstavljanju i korištenju digitalne baštine. U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 17. svibnja 2013. godine održan je Treći festival hrvatskih digitalizacijskih projekata, koji je i ove je godine okupio sve zainteresirane za digitalizaciju kulturne i znanstvene baštine predstavljanjem projekata digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u hrvatskim baštinskim ustanovama. Uz okupljanje inicijativa za digitalizaciju lokalne baštine, u središtu ovogodišnjega festivala bila je izobrazba u području digitalizacije te upravljanje projektima digitalizacije, kao i načini predstavljanja rezultata digitalizacije.
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija