hr | en

Zaštita i očuvanje tradicijske kulturne baštine : zbornik radova IV. simpozija etnologa konzervatora Hrvatske i Slovenije, Stari Grad na Hvaru, 2010.

naslov:
Zaštita i očuvanje tradicijske kulturne baštine = Varstvo nepremične kulturne dediščine : zbornik radova IV. simpozija etnologa konzervatora Hrvatske i Slovenije, Stari Grad na Hvaru, 2010. / uredili Sanja Buble, Zoran Čiča
ostali autori:
Buble, Sanja  (urednik) ; Čiča, Zoran  (urednik)
materijalni opis:
249 str. : ilustr. ; 21 cm
mjesto:
isbn:
978-953-55302-3-7
napomena:
Tekstovi više autora.- Bibliografija uz priloge.- Knjiga je dostupna i u elektroničkom obliku na http://www.hrvatskoetnoloskodrustvo.hr/wp-content/uploads/2014/11/Zbornik-SEK-IV.pdf (datum pristupa 20.11.2015.)
sažetak:
Stručni skupovi pod nazivom Simpozij etnologa konzervatora Slovenije i Hrvatske (SEK) rezultat su dvadesetgodišnje suradnje, a naizmjenično se održavaju u ove dvije države u proteklih 15-ak godina. Zajednički nazivnik svih skupova bila je zaštita i očuvanje tradicijske kulturne baštine, a izlagalo se i raspravljalo o brojnim strukovnim temama kao što su muzeji na otvorenom, zaštita kulturne baštine u parkovima prirode i nacionalnim parkovima, UNESCO i tradicijska baština, prostor i baština kao resurs u najnovijim oblicima privređivanja i niz drugih tema. V. simpozij etnologa konzervatora Hrvatske i Slovenije održan je u Starom Gradu na Hvaru 24. – 27. svibnja 2010. godine. Mjesto održavanja skupa nametnulo se samo od sebe, naime Starogradsko polje na otoku Hvaru 2008. godine uvršteno je na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, a ujedno je i zaštićeni kulturni krajolik u Registru kulturne baštine Republike Hrvatske. Bila je to prilika i povod da na svom stručnom skupu konzervatori izlože i razmotre, između ostalog, problematiku vezanu uz UNESCO i tradicijsku baštinu Hrvatske i Slovenije.
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija