hr | en

Zlatan Vehabović : Atlas manjeg svijeta

naslov:
Zlatan Vehabović : Atlas manjeg svijeta = An atlas of the lesser world / [tekstovi Miroslav Gašparović, Sandra Križić Roban ; razgovori u atelieru Marcel Bačić i Zlatan Vehabović ; fotografije Damir Žižić ; prijevod Zana Šaškin et al. ; urednici Zlatan Vehabović, Vesna Ledić]
ostali autori:
Gašparović, Miroslav  (autor uvoda, predgovora) ; Žižić, Damir  (fotograf) ; Križić Roban, Sandra  (autor uvoda, predgovora) ; Vehabović, Zlatan  (osoba koja daje intervju) ; Bačić, Marcel  (osoba koja intervjuira)
nakladnik:
materijalni opis:
199 str. : ilustr. u boji ; 31 cm
mjesto:
isbn:
978-953-7641-96-2
napomena:
Tekst usp. na hrv. i engl. jez
sažetak:
Tijekom priprema za obilježavanje 140 godina djelovanja Muzeja za umjetnost i obrt 2020. godine, prije COVID-a, potresa, rata, započeli smo razgovore sa Zlatanom Vehabovićem o pripremama za održavanje njegove izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt. Nakon nekog vremena gotovo sama po sebi nametnula se ideja da tema te buduće izložbe bude sam Muzej. Prijedlog da se izložba zasniva na fundusu i umjetninama MUO oslonio se na ideju dijaloga suvremenih umjetnika sa stalnim postavom Muzeja za umjetnost i obrt na kojoj se temeljio koncept ciklusa izložbi Suvremeni umjetnici u MUO započet 2009. izložbom MUOrtinis Dalibora Martinisa koji je tijekom godina izazivao znatan interes kako kritike tako i umjetnikā osobno. Začetna ideja Vehabovićeve izložbe ipak se unekoliko razlikovala od svih prethodnih. Ne želeći se referirati samo na postav htio je obuhvatiti mnogo više. Otkriti tajne muzejskih spremišta. Susresti se s umjetninama koje se nikad ne izlažu. Želio je ući pod epidermu Muzeja, prodrijeti na onu stranu koja nije dostupna svakodnevnim posjetiteljima. Više na: https://atlas-manjeg-svijeta.muo.hr/ (pristupljeno: 2.10.2023.)
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka monografskih publikacija