hr | en

Nikola Ukić : Zaželi želju = <Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, 16.3. - 21.5. 2023.>

naslov:
Nikola Ukić : Zaželi želju = Make a wish : <Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, 16.3. - 21.5. 2023.> / <urednice Ksenija Orelj, Sabina Salamon ; tekstovi Ksenija Orelj, Sabina Salamon, Vladimir Vidmar ; fotografije Nikola Ukić ; prijevod Ivana Ostojčić>
ostali autori:
Salamon, Sabina  (urednik) ; Orelj, Ksenija  (urednik) ; Ostojčić, Ivana  (prevoditelj) ; Vidmar, Vladimir  (urednik) ; Ukić, Nikola  (fotograf)
materijalni opis:
111 str. : ilustr. u boji ; 19 cm
mjesto:
isbn:
978-953-8107-40-5
napomena:
Tekst usp. na hrv. i engl. jez.-Bilj. ispod teksta
sažetak:
Izložba donosi nove radove zahtjevne produkcije i velikog formata, koji se razvijaju u dijalogu s prostorom i posredno upućuju na povijest zgrade i njezinu prenamjenu iz industrijske u muzejsku funkciju. Uz manje zidne radove, izložba se bazira na objektima na razmeđu skulpturalnih rješenja i arhitekture, u kojima zanimanje za istraživanje materijala i dalje ostaje bitno ishodište, ali u fokus postavlja nove preokupacije i smjernice. Dok je prije materiju promatrao kao neovisnu komponentu rada, djelomice ukroćenu u proizvoljnoj formi koju joj zadaje, sada nas involvira u fizičko iskustvo prostora u kojem bitna komponenta postaje posjetiteljevo tijelo. Sama izložba poprima formu mizanscene u kojoj posjetitelj sudjeluje vlastitom prisutnošću, u dilemi pred Ukićevim dvosmislenim objektima koji pripadaju i svijetu svakodnevice i fikcije, i bliskom i zazornom.
jezik:
vrsta građe:
lokacija:
Knjižnica MDC-a
zbirka:
Knjižnica   - Zbirka kataloga izložaba