Maslinarstvo na otocima Cres i Lošinj - tekst za katalog izložbe Rijeka 1987. tekst Arhiv A-1218 1987 1987. Cres Lošinj Creski muzej Narodno sveučilište Mali Lošinj Navedeno vrijeme početka bavljenja maslinarstvom na otocima Cres i Lošinj, opisan način prerade maslina i pribor potreban za preradu (imena pribora - lokalizmi).
Prijedlog za izložbu Maslinarstvo na otocima Cresu i Lošinju Muzejski dokumentacijski centar (ustanova) JAZU, Zavod za povijesne i društvene znanosti Rijeka (ustanova) Rijeka 1987. dopis Arhiv A-1223 1987 1987. Cres Lošinj Narodno sveučilište Mali Lošinj Creski muzej Arheološka zbirka Osor Organizacija ove izložbe predviđena je u hotelu Kimen u ugostiteljskom prostoru Palače Moise s postavom: fotografije (Pero Dabac), tekst, skice, karte, snimci, inventar toševa, odljevak rimske stele (mljevenje maslina) uz katalog i razglednice.
Prijedlog za znanstveni skup: Maslinarstvo otočne skupine Cres-Lošinj Muzejski dokumentacijski centar (ustanova) JAZU, Zavod za povijesne i društvene znanosti Rijeka (ustanova) Rijeka 1987. dopis Arhiv A-1222 1987 1987. Cres Lošinj Arheološka zbirka Osor Creski muzej Narodno sveučilište Mali Lošinj Kroz pet predloženih tema Znanstveni skup omogućio bi interdisciplinarni pristup fenomenu maslinarstva na otocima Cres-Lošinj, a planiran je za kraj 9. mjeseca 1987. u vrijeme branja i prerade maslina. Predviđeni su i stručni izleti na odabrane lokalitete.
Tekst za katalog stalnog muzejskog postava Maslinarstvo otočne skupine Cres-Lošinj Muzejski dokumentacijski centar (ustanova) JAZU, Zavod za povijesne i društvene znanosti Rijeka (ustanova) Rijeka 1987. tekst Arhiv A-1225 1987 1987. Cres Lošinj Narodno sveučilište Mali Lošinj Creski muzej Tekst je samo dio predviđenog kataloga a sadržava skicu logotipa, naslov izložbe i datum otvaranja na prvoj strani, uvod i kataloške jedinice. Na zadnjoj strani je impresum. Na zadnjoj korici predviđena fotografija Čovjek i masline.
Koristimo kolačiće
Koristimo kolačiće za praćenje posjećenosti naših stranica (Google Analytics) u svrhu poboljšanja stranica.
Statistika se prikuplja anonimno i prihvaćanjem pristajete na korištenje kolačića.
Saznaj više