Hvar UNESCOV otok : Bruxelles 4.4. 2016 978-953-56786-6-3 Katalog izložbe hrvatski engleski francuski Knjižnica MDC-a Čavić, Aldo(urednik) Muzej Staroga Grada Stari Grad knjiga Knjižnica 2016 Kulturna baština Hvar (otok) UNESCO Tekst usporedno na hrv., franc. i eng. jez.
Periodični izvještaj Časopis Izvješće Spremište Centar za zaštitu kulturne baštine otoka Hvara Hvar časopis Knjižnica 1990 Kulturna baština Hvar (otok)
Periodični izvještaj Centra za zaštitu kulturne baštine otoka Hvara Časopis Izvješće Knjižnica MDC-a Centar za zaštitu kulturne baštine otoka Hvara Hvar časopis Knjižnica 1999 Kulturna baština Hvar (otok) Glasilo Centra za zaštitu kulturne baštine otoka Hvara (CZKBOH) koje je utemeljio dr. Niko Duboković Nadalini (1909.-1991.) 1966. godine, u broju 163 donosi niz tekstualnih priloga unutar rubrika: Aktualno; Iz domaće književnosti; Arheologija; Konzervatorska djelatnost; Muzejsko-galerijska djelatnost; Izložbena djelatnost; Arhivska i bibliotečna djelatnost; Iz hvarske liturgijsko-glazbene prošlosti; Osvrti i bibliografija; U spomen. N. Tomasović, M. Petrić i M. Kolumbić autori su "Elaborata o muzejskoj djelatnosti" CZKBOH-a koji obuhvaća muzejsku dokumentaciju, muzejsku građu, prostore, stručno osoblje, sredstva za rad i podatke o ustanovi. Tekstovi vezani za prikaz muzejsko-galerijske djelatnosti opisuju i poklone i druge akvizicije, otkupe, opis Zbirke Nikole Vučetića, Zbirke Teodora Novaka-Todorina, Zbirke afričke umjetnosti Božo Anzulovići, obiteljske zbirke Velimira Vrankovića. Od izložbenih djelatnosti posebno je predstavljena etnografska izložba o tradicijskom odijevanju na otoku Hvaru pod nazivom "Iza škura" (Hvar, kolovoz 1995.). Ostali prilozi opisuju djelatnosti Centra na području zaštite spomenika, konzervacije i restauracije spomeničke baštine, arheoloških istraživanja kao i rad na arhivskim i knjižnim fondovima arhivske knjižnice Centra.
Koristimo kolačiće
Koristimo kolačiće za praćenje posjećenosti naših stranica (Google Analytics) u svrhu poboljšanja stranica.
Statistika se prikuplja anonimno i prihvaćanjem pristajete na korištenje kolačića.
Saznaj više