hr | en
Tema: Prehrana Žanr: Zbirka recepata
  • Filter

Zbirka

Vrsta građe

Autor

Ostali autori

Godina

Nakladnik

Mjesto

Jezik

Tema

Tema, osoba/tijelo

Tema, zemljopisna

Tema, vremenska

Žanr

Viewing results 1 - 8 of 8
nakladnik:
vrsta građe:
zbirka:
Knjižnica - Zbirka kataloga izložaba

polje za pretragu:

Bakini božićni kolači
978-953-7236-11-3
Biblioteka Posebna izdanja
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Sitta, Silvija (Sitta, Silvija)
Gradski muzej Bjelovar
Bjelovar
knjiga
Knjižnica
2010
Prehrana
Običaji, božićni
Kulinarski recepti

polje za pretragu:

Kaj je u tanjuru : debela gibanica il prežgana juha
978-953-7820-03-9
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Habuš-Skendžić, Dubravka (Habuš-Skendžić, Dubravka)
Vidošević, Irena(suradnik)
Vondraček-Mesar, Jagoda(suradnik)
Muzej Prigorja
Sesvete
knjiga
Knjižnica
2013
Kulinarski recepti
Prehrana
Prigorje
Str. 6-7: Predgovor / Tončika Cukrov.- Bibliografija.

polje za pretragu:

Kaptol : Hallstatt food workshop & cookbook
978-953-8143-21-2
Zbirka recepata
engleski
Knjižnica MDC-a
Đukić, Ana (Đukić, Ana)
Marinković, Stjepan(fotograf)
Arheološki muzej u Zagrebu
Zagreb
knjiga
Knjižnica
2019
Prehrana
Željezno doba
Kaptol (lokalitet)
Ova publikacija jedan je od rezultata aktivnosti INTERREG projekta „Iron-Age-Danube“ koji se provodi u sklopu programa Europske unije, a uključuje institucije iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.

polje za pretragu:

Kaptol : radionica halštatske hrane & kuharica
978-953-8143-20-5
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Đukić, Ana (Đukić, Ana)
Marinković, Stjepan(fotograf)
Arheološki muzej u Zagrebu
Zagreb
knjiga
Knjižnica
2019
Prehrana
Edukativna radionica
Željezno doba
Kaptol (lokalitet)
Publikacija jedan je od rezultata aktivnosti INTERREG projekta „Iron-Age-Danube“ koji se provodi u sklopu programa Europske unije, a uključuje institucije iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske.
Publikacija dostupna i u elektroničkom obliku: http://www.amz.hr/media/1yxlhiyk/kuharica_interreg_kaptol_amz_hr.pdf (pristupljeno: 18.3.2020.)

polje za pretragu:

Mikeški jestvenik : knjižica recepata
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Jurković-Petras, Jasmina, Mihaljević, Ljubica (Jurković-Petras, Jasmina, Mihaljević, Ljubica)
Strukovna škola
Virovitica
knjiga
Knjižnica
2017
Kulinarski recepti
Prehrana
19. st.
20. st.
Virovitica
Uz Strukovnu školu kao nositeljicu, u ovom projektu finaciranom od strane Ministarstva turizma kao partner je sudjelovala Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, a veliki doprinos u realizaciji dao je Gradski muzej Virovitica, Grad Virovitica, Turistička zajednica Grada i Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije. Projekt je financiran od strane Ministarstva turizma. Recepti koji se nalaze u knjižici, osim usmenim kazivanjima Mikeša, prikupljeni su i iz 13 kuharica s kraja 19. do sredine 20. stoljeća.
Bibliografija.

polje za pretragu:

Priskina kuharica : palača života - grad mijena
978-953-8424-07-6
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Bremec, Željko Neven (Bremec, Željko Neven)
Bremec, Željko Neven(fotograf)
Delić, Nives(fotograf)
Muzej grada Splita
Split
knjiga
Knjižnica
2023
Prehrana
Dalmacija
Kuharica je nastala u okviru EU projekta "Palača života - grad mijena"

polje za pretragu:

Vranyczanyjeva kuharica
978-953-59381-7-0
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Limani, Silvija(autor uvoda, predgovora)
Lukić, Anamarija(autor uvoda, predgovora)
Ćrepić, Ivan(fotograf)
Vranić, Goran(fotograf)
Fegić, Zvonimira(prevoditelj)
Muzej Brdovec
Brdovec
knjiga
Knjižnica
2024
kuharica
Prehrana
Vranyczany (obitelj)
U fundusu Muzeja Brdovec nalazi se rukopis kuharice na njemačkom jeziku iz 1908. godine. Rukopis je otkupljen 2019. godine, a porijeklo mu je dvorac obitelji Vranyczany-Dobrinović u Laduču.
Bibliograf. bilj. uz tekst.- U prilogu faksimilni pretisak prvog poglavlja izvornoga rukopisa.

polje za pretragu:

Za podravskim stolom : tradicijski recepti na suvremen način
Zbirka recepata
hrvatski
Knjižnica MDC-a
Mesarić, Marija(urednik)
Podravka
Muzej grada Koprivnice
Koprivnica
knjiga
Knjižnica
2014
Kulinarski recepti
Prehrana
Podravina
Kao sastavni dio manifestacije 20. Podravskih motiva, Muzej grada Koprivnice predstavio je knjižicu „Za podravskim stolom! Tradicijski recepti na suvremen način!" (29. lipnja 2014.). Knjižica je nastala zajedničkom suradnjom Muzeja grada Koprivnice kao kulturne i Podravke, prehrambene industrije d.d. kao kulinarske institucije, dio je predstavljanja podravske kuhinje i podravske kulinarske baštine prilagođene potrebama suvremenog društva.